Az INNOSKART IKT klaszter 2013 óta, megalakulásától tagja a Natureef konzorciumnak. A stratégiai partnerség fő céljai:

  • Erőforrásokkal hatékonyan gazdálkodó, és az éghajlatváltozás hatásaival szemben ellenállóképes gazdaság és a társadalom megteremtése,
  • A fenntartható gazdálkodás, a természeti erőforrások és ökoszisztémák védelme
  • Fenntartható ellátás és nyersanyag felhasználás annak érdekében, hogy megfeleljen a Föld növekvő népességi igényeinek.

Informatikai klaszterként a partnerségen belül célunk az IKT támogatott energiahatékonyságot javító megoldások fejlesztése, együttműködve a partner klaszterek vállalkozásaival.

A konzorcium hivatalos weboldala: http://www.natureef.eu/

2016. januárjától fut a projekt. No, jó, de mi is történik?

2016. szeptember

Tanulmányút a Fülöp szigeteken. Elkészült az a jelentés, mely azt mutatja be, hogy a partnerség klasztervállalkozásai számára milyen lehetőségeket rejt a régió és milyen gazdasági feltételekre kell számítani. Az anyagok kérésre hozzáférhetőek.

"The Philippines is no longer the sick man of East Asia, but the rising tiger. There is macroeconomic stability, and the fiscal situation of the government is sound and improving. ”

- Mr. Motoo Konishi, World Bank (Philippines)

“The growth in the (Asean) region will be led by the Philippines… in the next five years.”

- 2015 OECD Economic Outlook for Southeast Asia, China & India

2016. december

Az év végén Brüsszelben tartották a kétévente megrendezésre kerülő European Cluster Conference-t. Itt dőlt el, hogy ki nyerte az EU Cluster Partnership Award 2016 címet. A Natureef az első háromba jutott,  5-5 perces pitchek döntötték el a díj sorsát! Az első hely nem nekünk jutott, egy szép díjat mégis elhoztunk:

2017. január 16-18.

Nemzetközi konferenciánk összekapcsolódik a VIBE-SIVAL (Végépolys International Business Event - SIVAL Plant production trade show) nemzetközi növénytermesztési kereskedelmi vásárral.

Klaszterünkből a Beta Kutató, Cubilog, Seacon Europe és Agrosense-Syscontrol képviselőivel voltunk ott a rendezvényen! Az első napon arról hallottunk, milyen lehetőségeket rejtenek a dél-amerikai, kínai és Fülöp szigeteki piacok az Innoskart tagjainak is. Elmondhatjuk, hogy érték a cégeket meglepetések! Ott is érdemes kutakodni, ahol nem is sejtené az ember!

Január 17-én, kedden b2b-k zajlottak, üzleti rapid randik. Mindenkinek volt 7-8 találkozója átlagosan, pezsegtek a megbeszélések. Egy-egy megbeszélés között pedig a vásár standjait meglátogattuk, pozícionálva termékeinket. A visszajelzéseket összegyűjtöttük, feldolgoztuk, ... talán nem dolgoztunk hiába! :-)

Rövid összefoglaló a szervezőktől a két napról: