Folytatódik a támogatás az idősek személyre szabott táplálkozása érdekében.

Az EU által támogatott INCluSilver-projekt második fordulója 425 000 eurót eredményezett a 11 kis- és középvállalkozás (KKV) számára. A vállalatok a következő hónapban előre megkapják a támogatásuk 75% -át az idősebb korosztály személyre szabott táplálkozásának fejlesztésére. Európa egész területéről 37 pályázó közül 11 KKV kap legfeljebb 60 000 eurót.

"Mivel az idősebb állampolgárok számának növekedését tapasztaljuk Európában, fontos új táplálkozási megoldásokat találni az egészséges időskor biztosításához, ezért szeretnénk olyan ötleteket finanszírozni, ami javítja az idősek életminőségét "- mondja Per Simonsson, az INCluSilver projekt koordinátora.

Olyan pályázatokkal mint a tejsavas erjesztett táplálékkiegészítőktől, melyek képesek segíteni magas koleszterin szint problémával küzdő idősebb embereken, egészen olyan mobilos alkalmazásig a kibővített valóságban, amely képes információkat biztosítani az élelmiszerekről, a kiválasztott cégek mindegyikének megvan a maga egyedi megközelítése az idősek számára személyre szabott táplálkozásának a fejlesztésére. A második forduló nyertesei:

 • EatHealthy KOIN.S.EP.
 • FermBiotics ApS
 • GEZAPP Srl
 • Innerstrength Ltd.
 • Jász-Tész Ltd.
 • Lactobio ApS
 • Medifood Hungary Innovation Kft.
 • MOBILEFX PCC
 • Perfect Vision Kft.
 • Valle Fiorita Catering SRL
 • Veg of Lund AB

Az INCluSilver projekt öt együttműködő szektorát képviselik: agrár-élelmiszeripar, egészségügy, csomagolás, IKT és kreatív iparágak. A kiválasztott vállalatok és pályázataik az INCluSilver weboldalán kerülnek bemutatásra.

"Az INCluSilver projekt két részből áll: az idősek életének javítása és a kisvállalkozások támogatása, amelyek olyan innovációkat fejlesztenek ki, amelyek hozzájárulnak ehhez. Mindkét dolog segíti Európa gazdaságának virágzását "- mondja Per Simonsson.

Az INCluSilver projekt a finanszírozáson kívül olyan vállalkozói rendezvényeket és workshopokat is magában foglal, amelyekben a kkv-k Európa-szerte találkozhatnak egymással, biztosítva a tökéletes hálózatot, hogy hozzáférjenek mind az európai, mind a nemzetközi piacokhoz.

Az Innoskart IKT Klaszterről

A székesfehérvári székhelyű Innoskart IKT Klaszter 80+ KKV és felsőoktatási intézmény tagot számlál. 12 éves működése során olyan tevékenységeket végez, mely a tagok közötti innovatív együttműködést kívánja létrehozni, fenntartani és erősíteni. Fő stratégiai célunk digitális megoldások iránti ipari igények felkutatása, a megoldások megteremtése és piaci bevezetése – mindezeket klaszteren belüli együttműködésre építve.

Kontakt személy:

Név: Szaplonczay Orsolya

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36 20 989 2298