Az Innoskart is részt vesz az INCluSilver projektben, amely az ezüstkorúak igényeit kielégítő személyre szabott táplálkozással kapcsolatos termékek és szolgáltatások innovációját kívánja ösztönözni.

E pályázat támogatásával kerülhet bemutatásra 2019. március 27-én Székesfehérváron, a Szent István Ház Szent László Termében (Liszt Ferenc u. 1.) az Alba-Kenyér Sütőipari Zrt. és a CAMPDEN BRI Magyarország Nonprofit Kft. együttműködésén alapuló SILVERBREAD termékcsalád, amely egy korszerű táplálkozási- és gyártási igényeket kiszolgáló előrecsomagolt zsemle és bagett termékfejlesztés.

Az elkészült pékáruk vizsgálatát egy akkreditált érzékszervi laboratóriumban végezték, olyan számítógépes rendszerrel ellátott „Living Lab” környezetben, amely biztosítja a gyártó számára, hogy termékeinek kedveltségéről azonnal értesüljön és ennek megfelelően a módosításokat rövid idő alatt megvalósítsa. A termékteszt során az 50+ korosztály véleményét kérdezték meg a Silverbread termékekkel kapcsolatban, különös tekintettel a termék speciális jellemzőire, mint például jó rághatóság, puhaság, beltartalmi értékek stb. amely e korosztály számára fontos és növelheti a termék élvezeti értékét, hozzájárulhat az egészséges életmód fenntartásához. A vizsgálat végén tartott csoportos megbeszélésen kiderült, hogy ki hogyan ítélte meg a terméket, melyik tulajdonság miért fontos.

A termékkóstolóra meghívott ezüstkorú résztvevők szívesen vettek részt a vizsgálatokon, lelkesen osztották meg gondolataikat a különböző termékekről, mert fontos számukra, hogy a véleményüket figyelembe vegyék. Segítségükkel a jövő heti bemutatóra már a kiforrott termék kerül.