Klaszteres életünket a nyári szünet után egy újabb jól sikerült találkozóval folytattuk: az I. Innoskart Szakmai Nap és Inclusilver Day program kiállítás és klasztertalálkozó volt egyben, amelyen az Innoskart felsorakoztatta tagjait, akik az Ipar 4.0 témára fókuszálva bemutatták termékeiket és szolgáltatásaikat egymásnak és meghívott partnereiknek.

Ezen a szép kora őszi napon egész nap folyamatosan látogatható kiállítói standjainkon és az Ipar 4.0 Technológiai Központban megmutattuk milyen Ipar 4.0 megoldások vannak vállalatainknál, milyen Ipar 4.0 megoldásokat keresnek vállalataink, ismertettük stratégiai fókuszainkat és klaszterünk aktuális vállalati összetételét, kompetenciáit, valamint bemutatkoztak az Inclusilver projekt általunk támogatott kkv-partnerei "az ötven feletti társadalmi réteg személyre szabott táplálkozásának fejlesztése” témában. A program mindemellett jó lehetőséget teremtett a kapcsolatépítésre, ami a klasztertalálkozók egyik kiemelt célja.

Mivel a szakmai felsőoktatás kiemelkedő szereplőivel történő együttműködés nagyon fontos az Innoskartnak, ezért a rendezvény a BME FIEK és az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék támogatásával jött létre.

A részletes program a következő volt:

9.00 - 9.20: Regisztráció és meleg üdvözlő kávé

9.20 - 9.30: Megnyitó - Szaplonczay Orsolya, Innoskart Klaszter, klasztermenedzser

9.30 - 9.45: Az Ipar 4.0 jelenség - Kovács László, BME Ipar 4.0 Technológiai Központ

9.45 - 10.00: Ipar 4.0 Mintagyár - Takács Attila, Iparfejlesztési Közhasznú NKft.

10.00 - 11.00: Piacképes IoT együttműködések, szolgáltatások a klaszteren belülről

10.00 - 10.15: Energiamegtakarítás informatikai eszközökkel - Oggolder Emőke, marketing menedzser, Rubin Informatikai Zrt.

10.15 - 10.30: Eredményes klaszteregyüttműködések - Berkovich Gábor, ügyvezető, Seacon Europe

10.30 - 10.45: MORTOFF együttműködési lehetőségek avagy REACH partnerségi opciók - Tunkel Richárd, IT Director, Mortoff /Co-founder, CTO, REACH

10.45 - 11.15: kávészünet és kiállítói standok látogatása

11.15 - 11.30: IoT rendszerek standard szolgáltatás-elemekből - Radnai Szabolcs, Big Data és üzleti analitika szakértő, Oracle 

11.30 - 11.45: Miért érdemes működésünket digitalizálni? A digitalizációs megoldást bevezetni tervező cégek motivációi és várakozásai - Dr. Sebők András, cégvezető, Campden BRI Magyarország

11.45 - 12.00: Miért volt szükséges a működésünket digitalizálni? gyakorlati tapasztalatok egy digitalizációs megoldás bevezetett cégtől - Posta Attila, ügyvezető, Quantic

12.00 - 13.00: Az Innoskart kkv-kat támogat! Bemutatkoznak Inclusilver innovációs voucherjeink elégedett nyertesei (5 cég) és a jövő támogatási lehetőségei - Segítjük cége nemzetközi piacra lépését Párizsban!

13.00 - 14.00: networking ebéd

Bízunk benne, hogy a rendezvényt minden résztvevő sikeresnek és az egész Innoskart család számára hasznosnak találta. Reméljük, jövőre újra találkozunk klasztertagjainkkal és az általuk meghívott potenciális tagokkal, partnerekkel, ügyfelekkel a II. Innoskart Szakmai Napon!