Megjelenéseink

 

A Regionális Információs és Tudományos Központ által szervezett bi-regionális klaszter-üzleti hálózat építést célzó találkozón vettünk részt 2017. szeptember 12-én, a budapesti Hotel Danubius Gellértben.

Az esemény fő célja az volt, hogy előmozdítsa az Európai Unió és a Fekete-tengeri régió klaszterei közötti kommunikációt, feltárva ezzel az együttködési lehetőségeket a menedzsment szervezet fejlődése valamint a nemzetköziesedés érdekében. A rendezvényen lehetőség nyílt a tapasztalatok-jó gyakorlatok bemutatására és megosztására, ahol az INNOSKART klaszter is bemutatkozhatott.

A magyar cégek sikerességének aránya (2%) messze alul múlja az EU átlagát (8%) a Horizont 2020 KKV Eszköz pályázati programban. Ennek javítása érdekében az Enterprise Europe Network magyar konzorciuma business coachokkal közösen országjáró rendezvénysorozatot indított. A rendezvények célja a magyar pályázók sikerességének javítása.

Az országjáró rendezvény első állomása Budapesten volt, február elején és nagy sikerrel zajlott le. A résztvevők visszajelzései alapján, a rendezvénysorozat következő, márciusi eseménye a pályázatírás gyakorlati oldalát mutatta be a Horizont 2020 feltételei mentén. A most következő harmadik állomás Székesfehérváron a Gazdaság Házában kerül megrendezésre.

A rendezvény keretein belül, alkalmanként, három projektötlet kerül nyilvánosan górcső alá, melyeket az előzetesen megküldött pályázatokból választ ki egy négytagú bíráló bizottság. A bizottság három aktív Horizont 2020 business coach-ból és egy Horizont 2020 Kkv Eszköz Key Account Managerből áll.

2016. április 27-én, 13.00 órakor
tartandó rendezvényre.
Ötletből pénzt
Helyszín: Székesfehérvár, Gazdaság Háza, Hosszúsétatér 4-6.


 Program

12:45 – 13:00 Érkezés és regisztráció
13:00 – 13:10 Köszöntő és a KKV Eszköz jelenlegi statisztikái röviden
13:10 – 13:20 Seal of excellence és az általunk kínált útravaló a sikeres pályázáshoz, avagy hogyan süssünk eladható fánkot (Dervalics Ákos – Bay Zoltán Nonprofit Kft.; Pesti István – P-Invent)
13:20 – 14:05 Első projektelemzés – Seacon Europe Kft. – előadás 15 - 20perc, majd kérdések, értelmezések, javaslatok
14:05 – 14:20 Kávészünet
14:20 – 15:05 Második projektelemzés – Sys-Control Kft. – hasonló rendben, mint az előző
15:05 – 15:20 Kávészünet
15:20 – 16:05 Harmadik projektelemzés – OptoForce Kft. – hasonló rendben, mint az előző
16:05 –      Kávészünet és networking

 

Hogyan erősítheti egy üzleti partnerség a régió nemzetközi innovációs együttműködéseit?


Az INNOSKART IKT Klaszter nemzetközi innovációs találkozót szervezett Székesfehérváron március 3-án, csütörtökön lengyel, cseh, szlovák, szerb és nem utolsó sorban magyar partnereinek bevonásával. A rendezvény kiemelt célja, hogy a résztvevők egymás tevékenységét és sikereit megismerve a visegrádi országok gazdasági kihívásaira adjanak hatékony válaszokat új regionális innovációs együttműködések ösztönzésével.

Több, mint 40 ország több, mint 200 városában zajlanak február első hetében a Startup Europe Week - SEW rendezvényei, amihez Székesfehérvár is csatlakozott. A fehérvári előadások szerdán délelőtt zajlottak az Albacomp Innovációs Centrumban, ahol többek között Mészáros Attila alpolgármester tartott prezentációt.

Meghívó

Kereskedőház Partner Klub

Versengés helyett kooperáció? A klaszterek által nyújtott nemzetközi kapcsolatépítési lehetőségek kkv-k számára

Hogyan kerüljön ki a külpiacra, ha árualapja bár megfelelő minőségű, nem elég mennyiségű a külföldi partner számára? Mekkora jelentősége van a cégek közötti természetes együttműködés lehetőségének?

Az évnyitó Kereskedőház Partner Klub alkalmával első kézből hallhat új információkat előadóinktól pozitív példákon és esettanulmányokon keresztül.

A rendezvény keretében elsőként Juhász Miklós ad tájékoztatást a GINOP 1.3.2 – Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatásáról, amelyre 2016.02.01-től lehet benyújtani pályázatot, illetve az újonnan kiírt kis- és középvállalkozások számára elérhető nemzetközi együttműködési és pályázati lehetőségekről, a hazai klaszterpolitika irányelveiről, valamint a fejlődési tendenciákról.

Arról, hogy miért érdemes klasztertagnak lenni, milyen előnyei vannak a külpiacon, Pintér Zsuzsanna az INNOSKART Klaszter ügyvezetője szolgál információkkal.

 

Előadók:

Juhász Miklós, klaszter koordinátor, Nemzetgazdasági Minisztérium

Pintér Zsuzsanna, ügyvezető, INNOSKART Vállalkozásfejlesztési Kft.

Időpont:

2016. február 4. (csütörtök) 16:00-18:00

Helyszín:

MNKH székház, 6. emeleti rendezvényterem

(1095 Budapest, Ipar utca 5.)

A rendezvényre tisztelettel meghívjuk!

 

Jelentkezését az alábbi linken tudja elküldeni.

Jelentkezési határidő: 2016. február 1. (hétfő)

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Partner Klub címmel konzultációs fórumot működtet együttműködő partnerei számára.

A klubrendezvények keretében elismert szakértők osztják meg tudásukat és tapasztalataikat egy-egy export szempontjából fontos témában. Az előadások mellett a vállalkozóknak lehetőségük nyílik az adott témakörben a meghívott szakértővel személyes konzultációra, valamint kapcsolatépítésre.

A fórumok havonta egy alkalommal délutánonként 16:00-18:00 óra között kerülnek megrendezésre, melyeket elsősorban cégvezetőknek, illetve felsővezetőknek ajánljuk.

A programra korlátozott számú jelentkezést tudunk elfogadni (maximum 25 fő) beérkezési sorrendben.

Az ingyenes rendezvénysorozaton kizárólag az MNKH együttműködő partnerei vehetnek részt.

A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.